Opening JBZ en GZC Drunen

Het was een weekend vol feestelijkheden bij Gezondheidscentrum Drunen en het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Drunen. Op vrijdag 25 november werden beide locaties officieel geopend door de burgemeester van Heusden Jan Hamming. Op zaterdag 26 november was het open dag. De opkomst bij de officiële opening was overweldigend. En ook de open dag werd goed bezocht: honderden mensen kwamen een kijkje nemen. Van jong tot oud, iedereen was nieuwsgierig naar het nieuwe gezondheidscentrum en ziekenhuis zo dichtbij.

Al meteen om 11.00 uur stonden op zaterdag mensen in de rij om met een eenvoudig vingerprikje hun bloedsuikerwaarde te laten testen door de priksters van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Ook druk was het bij de spreekkamer van de cardiologen. Verder werd in het Jeroen Bosch Ziekenhuis onder meer uitleg gegeven over hoe een slaaponderzoek verloopt en kon men de apparatuur waarmee röntgenfoto’s en echo’s worden gemaakt van dichtbij bekijken. Bij Gezondheidscentrum Drunen was het minstens even druk. Alle 14 praktijken in het centrum hadden hun deuren geopend. Interessant vonden velen het kijkje achter de schermen bij de apotheek. Hier werd gedemonstreerd hoe een robot (de allereerste in Nederland!) medicijnen voor patiënten sorteerde. Ook veel belangstelling was er voor de spiksplinternieuwe oefenruimte van de fysiotherapeut waar men kon zien hoe een inspanningstest verloopt. Verder waren er nog talloze andere activiteiten. Zo gaf de podotherapeut een voetanalyse, bepaalde de diëtiste ‘de echte leeftijd’ van bezoekers en liet de handtherapeut zien hoe een spalk op maat wordt gemaakt.

Kortom: Gezondheidscentrum Drunen en het Jeroen Bosch Ziekenhuis kunnen terugkijken op een geslaagd weekend (bron: website JBZ).

Groupcare is als gebouweigenaar ook trots op deze nieuwe aanwinst. Wij wensen dan ook alle zorgverleners veel succes met hun nieuwe gebouw. Voor beide wachtkamers heeft Groupcare een kunstwerk aangeboden.

Groupcare
Share
This