Zorghuisvesting goed geregeld

Over Groupcare

Groupcare richt zich al meer dan 10 jaar op zorghuisvesting. Dit vertaalt zich in het ontwikkelen en bouwen van eerstelijns gezondheidscentra en in het ontwikkelen en bouwen van woonzorgvoorzieningen.

Zorgcentra

Zorgbudgetten worden steeds krapper. Er is een trend naar meer zelfstandig, particulier en vraaggericht zorgaanbod. De samenwerking tussen huisartsen, apothekers, fysio en andere eerstelijns hulpverleners wordt daarom steeds wenselijker. De oorzaak van de inkrimping van zorgbudgetten komt enerzijds voort uit de grote toename van de vraag naar zorg, anderzijds door de extreme bezuinigingen in de zorg en de verplichting van overheidswegen om te komen tot maximale efficiency en samenwerking. Hierdoor verandert het toekomstbeeld van de eerstelijnszorg erg snel.

Woonzorgvoorziening

Er is een sterke toename van het aantal (dementerende) ouderen. De verschuiving in de financieringsmodellen heeft invloed op het inkopen van zorg. De klant koopt zelf zorg in en kan het budget zelf aanwenden. Hierdoor ontstaat er een veel pluriformer aanbod van wonen.

Een voorbeeld van dit aanbod is het wonen in een woonzorgvoorziening. De individuele, directe en persoonlijke benadering van bewoners bepaalt het succes van een woonzorgvoorziening. Een (kleinschalige) woonzorgvoorziening moet leiden tot kwalitatief hoogwaardig zorgaanbod. In ons zorgstelsel is kwaliteitsverbetering belangrijk voor de klant maar ook voor bijvoorbeeld de zorgverzekeraar.

Voor zorgprofessionals zijn huisvestingsvraagstukken vaak onbekend gebied. Groupcare is dankzij jarenlange ervaring en expertise in de branche DE aangewezen partij om zorgverleners hierin te ontzorgen.

We zien graag dat hulpverleners in de eerstelijnszorg zich maximaal focussen op hun medische werkzaamheden en hun patiënten. Op deze manier wordt zorg toegankelijker en efficiënter.

Dit doet Groupcare door voor eerstelijns-zorgprofessionals efficiënte en betaalbare huisvesting, specifiek afgestemd op het veranderende toekomstbeeld te realiseren.

Het gehele proces, van het programma van eisen tot aan de oplevering nemen we uit handen, zodat u zich volledig kan richten op de patiënt.

Vragen?

Als u vragen heeft over hoe wij u kunnen helpen met uw zorghuisvestingsvraagstukken, kunt u contact opnemen via het onderstaande telefoonnummer of contactformulier. 

Footmore podotherapeuten

Via via kregen we te horen dat er een gezondheidscentrum in Deurne zou komen. Meteen gereageerd en eigenlijk vrij snel besloten dat ik een ruimte wilde huren. Vraagstukken waren met name: huurkosten/servicekosten? oppervlakte kamer? Welke disciplines zitten er al en welke komen er eventueel bij? Groupcare gaf snel duidelijkheid over de richting waar ze naar toe wilde. En ook was het prettig dat ik een gezamenlijke huur heb kunnen bedingen.
 

Sijmens Logopedie

Daar wordt gewerkt door mensen voor mensen. Ik bedoel daarmee dat Groupcare faciliteert op een warme, menselijke manier met begrip en aandacht voor het individu!
 

Fysiotherapie Flenter

Wij huurden eerst, net als de buurman (huisarts), die mee verhuisd is in een ander pand. Het pand waarin wij beiden zaten was verouderd en de toenmalige eigenaar wilde niet investeren. Wij wilden uitbreiden voor onze fysio praktijk, zowel meer oppervlak (oefenzaal) als een aantrekkelijkere wachtruimte en behandelruimtes met uitstraling anno de huidige tijd. De samenwerking met Groupcare was daarin perfect. Middels veel overleg konden wij alles realiseren wat wij in gedachte hadden.
 

Huisartsenpraktijk Gezondheidsplein

Vanwege ruimtegebrek en de wens om samen te gaan werken met andere zorgdisciplines wilde we verhuizen naar een locatie waar we van oudsher al patiënten hadden. Groupcare was snel en adequaat in de mogelijkheden met betrekking tot huur en had zeer reële voorwaarden. Daarnaast faciliteerde Groupcare enkele belangrijke wensen zoals een grote interne verbouwing en de verbouwing van de bestaande apotheek. Discussies over rechten en plichten werden altijd met wederzijds respect en oplossingsgericht
 
Werkwijze zorghuisvesting

Onze werkwijze

  • – Samenstellen van een programma van eisen
  • – In samenspraak met zorgprofessional ontwerpen
  • – Eigen financiering
  • – Begeleiding, advies en toezicht zonder adviseurskosten
  • – Interne kennis van fiscaliteit, subsidie en stimuleringsregelingen
  • – Na realisatie de woonzorgvoorziening in belegging te nemen

Recente berichten

Oplevering woningen Sancta-Maria

Terwijl er nog wat laatste werkzaamheden werden verricht in en rondom het pand, zijn donderdag 19 en vrijdag 20 november jl. alle 32 woningen van Sancta Maria te Deurne opgeleverd. Ook de algemene ruimten en buitenzijde van het complex zijn opgeleverd aan de Vereniging van Eigenaren. De woningen zijn casco uitgevoerd, waarbij zoveel mogelijk authentieke elementen van de voormalige huishoudschool behouden zijn gebleven, waaronder de karakteristieke stalen raamkozijnen en de kenmerkende tegeltjes in de verkeersruimten. Aan de binnenzijde heeft elke woning zijn eigen unieke indeling. Daarnaast zijn de woningen op de begane grond voorzien van een ruim terras en hebben

Zuyder Haven te Oss

Op 6 april 2019 was de drukbezochte open dag van woonzorgvoorziening 'Zuyder Haven'. Zuidergebouw Oss BV (een samenwerking van Groupcare en Reuvers Bouw) heeft deze woonzorgvoorziening gerealiseerd. In het pand zijn 18 zorgappartmenten gerealiseerd en deze appartementen zijn verdeeld over drie etages. Ieder appartement heeft een eigen badgelegenheid met douche, toilet en wastafel. Tevens zijn de appartementen voorzien van een kitchenette met koelkast, personenalarmering, cai- en telefoonaansluiting. Alle appartmenten zijn te bereiken met een ruime lift. Op de begane grond is een ruime woonkamer gesitueerd aan het terras. In de woon- en eetkamer worden diverse activiteiten georganiseerd. Daarnaast is het

Alle woningen op Sancta Maria verkocht onder voorbehoud

De 32 starterswoningen in de voormalige huishoudschool zijn sinds afgelopen week allemaal onder voorbehoud verkocht. Na het bericht dat de voormalige huishoudschool een nieuwe woonbestemming zou krijgen, was er direct veel belangstelling. Binnen 6 weken na het sluiten van de inschrijfperiode zijn de woningen nu dus allemaal onder voorbehoud verkocht. In de aankomende periode hebben de kopers de tijd om de financiering te regelen en wordt de bouw voorbereid. Als alles volgens planning verloopt zullen de werkzaamheden op Sancta Maria nog voor de zomervakantie van start kunnen gaan.

Groupcare levert splinternieuwe zorglocatie op in Oss aan de Zorg Haven Woonzorggroep.

Vanaf 1 april 2019 zal De Zorg Haven woonzorggroep de nieuwe locatie aan de Oude Molenstraat 15 invulling geven met kleinschalige, persoonlijke woonzorgvoorzieningen voor ouderen. Afgelopen jaar is er hard gewerkt om het splinternieuwe pand te realiseren achter het bestaande ‘Zuidergebouw’. Het pand is locatie nummer 7 van de Zorg Haven woonzorggroep en krijgt de naam Zuyder Haven. In totaal zijn er 18 ruime appartementen gerealiseerd verdeeld over 2 verdiepingen. Het gebouw beschikt verder over een grote centrale gezamenlijke woonkamer, keuken en een lift. Op de begane grond bevinden zich 3 appartementen, op de 1e verdieping 7 appartementen en op de 2e

Zorghuisvesting goed geregeld